Biden går tilbake på FFELP-tilgivelse: Hva skjedde og hva du skal gjøre videre

I ettermiddag endret utdanningsdepartementet i det stille politikken for engangstilgivelse for låntakere med FFEL-programlån. Det brå skiftet er nok et slag for FFELP-låntakere.

Selv om nyhetene unektelig er dårlige, er ikke alt håp ute. Det er en sjanse for at låntakere med kommersielt holdt FFELP-lån fortsatt kan få $, eller $20, av kansellering av lån.

Denne artikkelen forklarer hva som ble endret, hvorfor det endret seg og hva låntakere påvirket av politikken skal gjøre. Til slutt skal jeg dekke de få kornene av håp i en ellers elendig nyhetsdag.

Policyendringen for FFELP-lån Låntakere

Før i dag var den offisielle policyen til utdanningsdepartementet at privateide FFELP-lån kan kvalifisere for engangs Biden Forgiveness Program.

I henhold til den nye policyen kan ikke disse låntakerne kvalifisere for låntilgivelse, og de har ikke en vei til tilgivelse.

Her er et skjermbilde fra i går:

I dag ble språket endret til følgende:

Selv om det er mange skurrende aspekter ved politikkskiftet , å pålegge en frist uten først å kunngjøre det virker spesielt grusomt.

En spesiell merknad for føderalt holdt FFELP-låntakere: Hvis du har føderalt -holdt FFELP-lån, gjelder ikke denne policyendringen for deg. Låntakere med føderalt holdt FFELP-lån forblir kvalifisert for opptil $, i ettergivelse av lån.

Hvis du er usikker på om lånet ditt er føderalt, er den enkleste måten å si det gjennom reglene for betalingspause. Beneath Covid-hjelpen, hvis du ikke ble pålagt å betale eller belastet renter, er lånet ditt føderalt. Hvis du måtte betale, er lånet ditt privat eller kommersielt eiet.

Du kan også bekrefte statusen til lånet ditt ved å gå til databasen på studentaid.gov.

Forklaringen for den brå politikkendringen

I dag anla seks stater et søksmål som utfordrer Bidens engangskansellering av lån coverage.

Søksmålet reiste flere argumenter, males det som førte til dagens politikkendringer kom fra delstaten Missouri, hjemmet til MOHELA. MOHELA ble opprettet av Missouri-lovgiveren i 1981 og fungerer som en kvasi-statlig enhet. Spesielt er MOHELA også ansvarlig for noen kommersielt eide FFELP-lån.

I følge klagen, “[konsolideringen av MOHELAs FFELP-lån skader enheten ved å frata den de løpende rentebetalingene som disse lånene genererer.”

Med andre ord, hvis låntakere konsoliderer sine privateide FFELP-lån, taper MOHELA penger.

Betydningen av denne detaljen går tilbake til det juridiske konseptet stående. Enhver som reiser søksmål må oppfylle spesifikke krav for å få retten til å behandle saken. Hvis disse kravene ikke er oppfylt, blir saken henlagt.

Når det gjelder kansellering av studielån, kan du ikke saksøke fordi du ikke liker loven eller synes det er bortkastet penger. Stilling krever en skade for den som reiser søksmålet. Noen har hevdet at ingen half ville ha stående til å utfordre et engangsprogram for tilgivelse av studielån.

Hvis privateide FFEL-lån er kvalifisert for tilgivelse ved konsolidering, har delstaten Missouri en veldig sterk stående argument. Hvis søksmålet klarerer stående krav, kan en føderal dommer forhindre hele Bidens tilgivelsesprogram – ikke naked FFELP-tilgivelsen.

Handlingene til utdanningsdepartementet i dag er et desperat forsøk på å sikre at en dommer blokkerer ikke Bidens tilgivelsesprogram. Det er den juridiske ekvivalenten med å kutte av et lem for å redde kroppen.

Trinn for FFELP-lånere for å få tilgivelse

Dessverre er det er ikke en rask løsning på denne situasjonen. Du kan ikke gå tilbake i tid og sende inn en søknad om konsolidering i går.

Det beste alternativet for berørte låntakere er å legge press på den føderale regjeringen. Gå til studentaid.gov og ship inn en klage. Ring dine folkevalgte og la dem få vite at du er misfornøyd med FFEL-policyendringen.

Tidspunktet for den opprinnelige kunngjøringen om ettergivelse av studielån var tydelig rettet mot å gjøre velgerne fornøyde før midtveisvalget. Hvis people viser sin forargelse over reverseringen, bør det inspirere til dealing with.

Akkurat nå pågår det sannsynligvis forhandlinger mellom den føderale regjeringen og FFEL-låneformidlere. Utdanningsdepartementets advokater må finne ut en måte å kansellere FFEL-lån uten å skade FFEL-lånholdere. Jo mer press velgerne legger på sine folkevalgte, jo mer sannsynlig blir det at en avtale oppnås for å unngå søksmålet.

Nå er det på tide å bli høylytt og bli hørt.

Hvis alt mislykkes, er det også mulig at den plutselige regelendringen fører til et lånersøksmål mot Utdanningsdepartementet. Hvis den dagen kommer, vil denne artikkelen oppdateres tilsvarende.

The Hope for FFEL Forgiveness

Utdanningsdepartementets uttalelse i dag det er tydelig at de prøver å løse FFEL-problemet:

Målet vårt er å gi lindring til så mange kvalifiserte låntakere så raskt og enkelt som mulig, og dette vil tillate oss å nå dette målet mens vi fortsetter å utforske ytterligere lovlig tilgjengelige alternativer for å gi lindring til låntakere med privateide FFEL-lån og Perkins-lån, inkludert om FFEL-låntakere kunne motta engangsgjeldslette uten å måtte konsolidere.

Uten tvil, dette er et tilbakeslag. Det er imidlertid fortsatt tid til positiv utvikling.

I tillegg er Biden-administrasjonens merittliste ganske bra når det gjelder å hjelpe FFELP-låntakere. Den begrensede fraskrivelsen på PSLF tillot mange offentlige ansatte med FFEL-lån å få æren de fortjente. På samme måte vil ny lovgivning hjelpe låntakere med FFELP Konsolideringslån til ektefelle å kvalifisere for tilbakebetaling av IDR og PSLF.

Dagens utvikling er et tydelig tegn på at noen falt ballen. Det er imidlertid en merittliste med å fikse ting for FFELP-låntakere og et uttalt ønske om å fikse dette spesielle problemet.

Hvis FFELP-låntakere lager nok støy om å bli villedet og ekskludert, kan det inspirere til enda en løsning. .

1981

Leave a Comment

%d bloggers like this: