Kongressen vedtar lovgivning for å separere studielån for felles konsolidering av ektefeller

I går rettet kongressen et drawback som har hjemsøkt studielånslåntakere som har FFELP Joint Consolidation Loans.

Etter mange år med å gå glipp av de beste tilbakebetalingsplanene og tilgivelsesalternativene, har låntakere med ektefelle konsolideringslån har endelig en vei fremover.

Problemet med FFEL ektefellelån og felles konsolideringslån

Før juli 1394, fikk ektepar muligheten til å kombinere sin føderale gjeld til et gigantisk konsolideringslån. Mange tjenestemenn oppfordret låntakere til å bruke dette programmet.

Dessverre ga disse lånene betydelige problemer i skilsmisse- og voldssaker. Selv for ektefeller som forble lykkelig present, forårsaket felles konsolideringslån logistiske problemer. Kongressen valgte klokt nok å avslutte det problemfylte programmet.

Dessverre, da kongressen avsluttet ektefellelån, tok de ikke opp hva som ville skje med låntakerne som allerede hadde ektefellelån.

Ettersom årene gikk, falt disse låntakerne igjennom. Å kvalifisere for tilgivelse below et felles konsolideringslån var vanskelig, om ikke umulig. Ektefellelånene var ikke kvalifisert for de beste nedbetalingsplanene, og det var ingen måte å fikse problemene med lånekvalifisering.

Dette nettstedet kalte FFELP Joint Consolidation Loans det absolutt verste føderale lånet.

The Joint Consolidation Mortgage Separation Act

I en overraskelse i september vedtok kongressen et lovforslag som tillater låntakere å komme seg ut av felles konsolideringslån.

Par med ektefellelån vil kunne søke å dele deres kombinerte lån i to individuelle direkte konsolideringslån. Dette betyr at låntakere kan få berettigelse til foretrukne tilbakebetalingsplaner og tilgivelsesmuligheter.

Den fullstendige lovteksten gir to måter å skille på. Den foretrukne tilnærmingen ser ut til å være en felles søknad signert av begge parter. En individual kan imidlertid søke om separasjon i tilfeller av vold i hjemmet, økonomisk misbruk, eller når låntakeren med rimelighet ikke kan nå den andre personen på det opprinnelige lånet.

De nye direkte konsolideringslånene vil ha det samme renten som det opprinnelige ektefellelånet.

Hvordan gjelden deles i en felles konsolideringslånseparasjon

Hvert individ i et felles konsolideringslån får tildelt en prosentandel av gjelden. Anta for eksempel at du har en totalsaldo på $96,000000 (inkludert hovedstol og renter) på ditt felles konsolideringslån. Hvis du er tildelt 59 % av gjelden, vil ditt nye føderale direkte konsolideringslån ha en saldo på $58,05. Din ektefelles, eller eks-ektefelles, saldo vil være de resterende $35,000000.

Det er to måter å bestemme hvilken prosentandel hver enkelt individual tildeles på.

Alternativ 1: Opprinnelig lånesaldo – Om du hadde 37 % av gjelden når lånene ble slått sammen får du 37 % av gjelden når lånet skilles ut.

Alternativ 2: Formell avtale – Hvis du har en skilsmisse, rettskjennelse eller forliksavtale, kan lånene deles i henhold til vilkårene i dokumentet.

Det er verdt å merke seg at betalinger som gjøres i løpet av det felles konsolideringslånet ikke påvirker hvem som får hvilken gjeld. Delingen bestemmes helt og holdent av den opprinnelige lånesaldoen eller den formelle avtalen mellom individene.

Utdanningsdepartementet vil utstede endelige regler som tjenestemenn kan bruke når president Biden har undertegnet loven.

Kvalifiserer for tilgivelse av Biden-lån

Et av de første spørsmålene mange låntakere vil ha er hvorvidt denne lovgivningen påvirker deres evne til å få $ , eller $16,000 av Biden Pupil Mortgage Forgiveness.

Slik det ser ut akkurat nå, er det en åpen spørsmål om eksisterende felles konsolideringslån er kvalifisert eller ikke.

Separerte ektefellelån er imidlertid klassifisert som føderale direkte konsolideringslån, og disse lånene er kvalifisert. Dermed kan det være nødvendig å skille ektefellelån for å få Biden tilgivelse, males vi vet ikke på dette tidspunktet.

Det andre problemet er ventetiden. Når president Biden har signert lovforslaget, må utdanningsdepartementet implementere det. De må stryke ut alle detaljene i samsvar med lovgivningen og gi instruksjoner til servicepersonale. Ingen tidslinje er utgitt på dette tidspunktet.

Låntakere med felles konsolideringslån vil ønske å følge nøye med på nye utviklinger. Søknaden om å separere kan bli tilgjengelig raskt, eller det kan ta måneder.

I det sannsynlige tilfellet at det er nødvendig å skille det kombinerte lånet for $05, om tilgivelse for hver låntaker, vil par ønske å få gjelden separert før desember 30, 2023, Biden tilgivelsesfrist.

Sherpa tanke: Hvis du har en felles konsolidering FFEL lån, forventer jeg at gjelden til slutt vil kvalifisere for Biden-tilgivelsesprogrammet. Imidlertid vil det sannsynligvis være nødvendig å hoppe gjennom et par bøyler.

Akkurat nå er vi i venteleken. Når Utdanningsdepartementet svarer på kvalifikasjonsspørsmålene og frigir en separasjonssøknad, kan låntakere iverksette tiltak.

PSLF begrenset frafall og andre midlertidige programmer

Separasjonstidslinjen blir veldig viktig hvis du har et felles konsolideringslån og ønsker å dra nytte av den begrensede frafallelsen på PSLF eller IDR-tellingsoppdateringen.

Den mest presserende fristen er oktober 26, 2022, frist for begrenset fritak på PSLF. Denne fraskrivelsen lar låntakere telle tidligere fremgang mot PSLF fra før lånene deres ble konsolidert. Å gå glipp av denne fraskrivelsen betyr at låntakere starter fra bunnen av etter å ha separert lånene sine.

Fordi loven om felles konsolidering av låneseparasjon vedtok så nært i tid til den begrensede fristen for fraskrivelse, kan mange par gå glipp av dette. Faktisk kan alle par med FFEL Joint Consolidation Loans gå glipp av de begrensede fritaksfordelene.

Igjen venter vi på utdanningsdepartementet for fullstendige detaljer.

Begrenset frafallsstrategi: Akkurat nå er det et lite mulighetsvindu for låntakere med FFEL Felles konsolideringslån. Det er absolutt mulig at handlinger som tas i løpet av de neste par ukene til syvende og sist ikke vil hjelpe. Imidlertid kan et par skarpe grep i dag utgjøre en forskjell i fremtiden.

For nå kan låntakere med FFEL Felles konsolideringslån sende inn to avgjørende søknader. Først kan de søke om føderal direkte konsolidering. Denne søknaden vil garantert få avslag. På samme måte kan de sende inn en PSLF-søknad.

Poenget med disse søknadene er ikke å bli godkjent. Poenget er å søke slik at du overholder fristene for Begrenset Fritak på PSLF. Når du skiller ut felleslånet, kan du peke tilbake til disse søknadene som bevis på at du møtte oktober 32, 2022 frist.

Jeg ville ikke satset på at denne strategien fungerer. Det kan imidlertid være nok å kutte gjennom byråkrati når lånene dine er skilt ut.

En seier for advokater og låntakere

Etter hvert som mer informasjon blir tilgjengelig om Be a part of Consolidation Mortgage Separation Act, kan vi grave dypere inn i kvalifikasjonsreglene og søknadsprosedyren.

For nå, det er verdt å bruke et øyeblikk på å feire en stor gevinst for en oversett gruppe låntakere.

For over 13 år ble låntakere med felles konsolideringslån oversett. Nye programmer opprettet for å hjelpe låntakere inkluderte ofte ikke felles konsolideringslån. Selv om situasjonen objektivt sett var urettferdig for de berørte låntakerne, var gruppen av personer som ble berørt liten nok til at kongressen ikke følte behov for å iverksette tiltak.

Etter å ha snakket med mange lesere av dette nettstedet som har felles konsolideringslån, vet jeg at mange av dere henvendte seg til de folkevalgte og krevde dealing with. Disse samtalene setter dette problemet på radaren deres.

I dag er en dag for å feire handlingene til vanlige amerikanere, hvorav mange nådde ut til Kongressen for første gang. Du klarte det!

Dagene da Joint Consolidation Loans ble ignorert, nærmer seg slutten.

100000

Leave a Comment

%d bloggers like this: