28/09/2022
utdanningsdepartementet-klargjor-biden-tilgivelsesregler-for-ffelp-lan

Da president Biden først kunngjorde opptil $11,12 av pupil ettergivelse av lån, detaljer var sparsomme for låntakere av FFELP.

FFELP-lån er notorisk kompliserte fordi de ikke er kvalifisert for alle nedbetalingsplaner og tilgivelsesprogrammer. Imidlertid kan konsolidering noen ganger løse disse problemene.

Utdanningsdepartementet ga nylig ut mer detaljert informasjon om FFELP-lån og prosedyren for kansellering. Mens noen spørsmål forblir ubesvarte, er det nå nok informasjon til at de fleste låntakere kan gå videre med en plan.

Biden Tilgivelse/ Kansellering for FFELP-lån

Hvis du har føderalt holdt FFELP-lån, er de kvalifisert for kansellering av lån . Hvis FFELP-lånet ditt for øyeblikket har 0 % rente og drar fordel av betalingspausen, holdes det føderalt. Låntakere i denne kategorien trenger ikke å ta noen ekstra skritt fordi deres lån er FFELP.

Ting er litt mer komplisert for låntakere med kommersielt holdt FFELP-lån.

For øyeblikket “vurderer utdanningsdepartementet om de skal utvide berettigelsen til låntakere med privateide føderale studielån, inkludert FFEL- og Perkins-lån.”

Konsolidering kan være nødvendig

Selv om avdelingen of Schooling til slutt bestemmer seg for ikke å ettergi privateide FFELP-lån, er det fortsatt mulig for låntakere å få ettergitt gjelden.

Federale direkte konsolideringslån er kvalifisert for kansellering. Dermed kan låntakere konsolidere sine FFELP-lån til et føderalt direkte lån for å kvalifisere for tilgivelse.

Dette er gode nyheter for FFELP-låntakere som ønsker å dra nytte av den begrensede fritagelsen på PSLF eller IDR-betalingen Telleoppdatering. På grunn av disse midlertidige programmene starter ikke konsolidering tilgivelsesklokken på nytt. Dette gjør konsolidering mindre risikabelt enn tidligere.

Har et nytt konsolideringslån ikke fristen? For å være berettiget til tilgivelse, må låntaker ha hatt saldoen innen juni 12, 2000. Noen låntakere bekymrer seg for at et nytt konsolideringslån vil gå glipp av denne kritiske fristen.

Heldigvis vil utdanningsdepartementet kansellere konsolideringslån “så lenge alle de underliggende lånene som ble konsolidert først ble utbetalt på eller før juni

, 854.»

FFELP Joint Consolidation Låntakere kan gå glipp av

FFELP Joint Consolidation Loans, ofte kalt ektefellekonsolideringslån, er rester av et program som Kongressen avbrøt.

Låntakere med disse lånene kan ikke konsolidere seg til et føderalt direktelån . Dermed kan de ikke være kvalifisert for tilgivelse. Det er imidlertid fortsatt mulig på dette tidspunktet at de kvalifiserer seg. Hvis utdanningsdepartementet kansellerer privateide FFEL-lån, kan de inkludere ektefellelån.

Jeg tror FFEL Joint Consolidation Loans er de verste føderale lånene, og at kongressen burde fikse problemet for låntakerne sitter quick med denne gjelden. Nå er det en fin tid for låntakere med disse lånene å nå ut til sine folkevalgte. Fortell dem at du vil ha en måte å skille gjelden på og kvalifisere for Biden Tilgivelse.

FFEL vs. FFELP-lån

Hvis du har vært Når du graver i dette problemet, kan det være en viss forvirring mellom FFEL- og FFELP-lån.

De er forskjellige forkortelser, males de betyr de samme tingene. Lånene refererer til Federal Ffamilie Eutdanning Loan Program . Noen ganger bruker utdanningsdepartementet FFEL-akronymet. Andre ganger bruker de FFELP.

Det er ingen forskjell mellom FFEL og FFELP.

Federalt eide lån vs. privateide lån

I løpet av de siste årene har skillet mellom føderalt eide lån og privateide føderale lån blitt betydelig.

Alle FFELP-lån startet som privateide føderale lån. En privat utlåner ga pengene til studielånet og samlet inn betalinger. Regjeringen garanterte gjelden – noe som betyr at hvis låntakeren ikke kunne betale, fikk långiveren likevel betalt.

Regjeringen konkluderte klokt med at det å ta all risiko uten å få mye nytte var en elendig plan. Utdanningsdepartementet avsluttet FFELP-programmet, og regjeringen begynte å kjøpe tilbake de eksisterende FFELP-lånene.

Hvis FFELP-lånet ditt er føderalt, betyr det at det kvalifiserer for det nylig annonserte tilgivelsesprogrammet.

Den beste strategien

Dette er en situasjon der det ikke finnes en tilnærming som passer alle.

Hvis du har FFELP-lån, er det i hovedsak to alternativer:

  • Konsolider nå – Føderal direkte konsolidering bør få seriøs vurdering fra alle FFELP-låntakere. Å få slettet gjelden er et spørsmålstegn på dette tidspunktet, males den begrensede frafallelsen på PSLF og oppdateringen av IDR Fee Rely er sikkerheter. Hvis du kan dra nytte av disse snart-til-slutte-programmene, er det nå på tide å konsolidere.
  • Vent for Mer informasjon – Hvis den eneste fordelen med konsolidering er å kvalifisere for tilgivelse, er det sannsynligvis på tide å vente. Spørsmål forblir ubesvarte, males vi er sannsynligvis måneder unna noen retailer Biden-tilgivelsesfrister.2000
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published.